Här hittade jag också svarttrumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten. HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ, SVART TRUMPETSÅS, UGNSBAKAD LÖK OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL
Har ni lyckan att ha svarttrumpetsvamp hemma så är en soppa av den underbart god att äta. Jag har aldrig sett att man kan köpa den i affärerna men jag kan ha missat det och har turen att ha mina hemliga ställen i skogen
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svarttrumpetsvamp
Strata med mangold och svarttrumpetsvamp. I går plockade jag därför ett halvt kilo som jag kombinerade med överblivna ostbitar från fredagsmyset och en liten påse köpta svarta trumpeter i en strata
Svarttrumpetsvamp - Craterellus cornucopioides - kallas också för "skogens svarta guld". Jag är så lyckligt lottad att jag fick en hel burk med torkad svarttrumpetsvamp av min snälla moster
0,5 dl torkad trumpetsvamp. Smaklig spis ♥ 0,5 dl torkad trumpetsvamp. Någon form av viltpaté dyker alltid upp på vårt julbord, i år fick det bli dovhjort från Askunga dovvilt
ett paket kolja filé3 dl vitt vinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svarttrumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar
Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto med svarttrumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
En jättestor svarttrumpetsvamp. Jag serverade med svart vinbärsgelé, icke att förglömma. Jag tycker nog att svarttrumpetsvamp är den godaste matsvamp jag ätit
Något måste jag ju göra med den så varför inte ett gott kryddsalt som man dessutom kan ge bort i present till någon som kommer att bli väldigt glad=)en näve torkad svarttrumpetsvamp0,5 dl torkad rosmarin6-7 enbär2 dl flingsaltLägg svampen, rosmarin och enbär i en mortel och mortla sönder tills blandningen har blivit mindre grov eller till pulveraktig konsistens
Idag tog jag Svarttrumpetsvamp som jag delat och fräst i smör. En äkta italiensk risotto. En äkta italiensk risotto sköter inte sig själv utan den kräver passning ca ½ timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.