Sverige - Danmark 1-0
Den som äter palsternackor
Den som äter palsternackor
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 ägg av
  • 10 möjliga Välfyllt och gott om goda grejer
  • creme fraiche
  • rödlök
  • dillvippor
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 100 gram smör
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 200 gram choklad, 50% -70 % kakaohalt
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • flingsalt
  • lingon
  • vispad grädde
  • 18-22 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 8-10 minuter till det fått fin färg. Koka upp grädden med smör och sirap. Sjud på svag värme i 10 minuter Tag kastrullen åt sidan och bryt ner chokladen i smeten, rör tills den smält. Häll chokladsmeten i pajskalet och låt svalna i kylskåp. Ta fram pajen en stund innan servering så den inte blir alltför hård. Godast är det om den är lite mjukseg. Strö över lite flingsalt på chokladen om du önskar. Servera med lingon och lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.