5 dl
vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1.5 dl socker 1 dl mandel 200 g smör 1 msk sirap Flingsalt Engelsk mörkaka med lavendel 4.5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk vaniljsocker 170 g smör 2 msk torkade lavendelblommor Kristyr 125 g florsocker 1 st äggvita En skvätt citronsaft Röd karamellfärg Blå karamellfärg
175 g
smör 3.5 dl potatismjöl 1 st ägg 1 dl socker Hel kardemumma Björnbärssylt Florsocker
5 mm
tjocka skivor av rullen. Placera kakorna på en plåt och strö över flingsalt. Grädda i 10 minuter 4. Engelsk mörkaka med lavendel Ugnsvärme: 200 grader Blanda ihop degen och låt den vila.
Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt
1 dl skållad & grovhackad mandel. God eftermiddag på er. Har ni haft en fin helg. Ja kan väl inte direkt skryta med att jag har haft världens roligaste helg
5. 5 dl vetemjöl2 dl socker1 msk ljus sirap1 tsk bikarbonat1 msk vatten3/4 dl (50g) grovhackad sötmandel200 g margarinLägg mjölet i en hög på bakbordet
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Blanda i kokosmjölken, citronskalet,citronsaften och smöret som ska vara smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.