Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Man kan även försöka balansera med socker och syra, men det funkar bara om såsen inte är JÄTTEsalt. Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Färskfångad fisk från Saltstraummen, torsk, sej och makrill. En lyckad tur. Torsk & makrill helstektes i ugnen på 100 grader i ca 1,5 timme därefter urbenad & mosad med gaffel
Kalas och jul som nalkas och sen behöver man något extra gott en grå och blåsig novemberlördagskväll somigår då jag beslutade att vi skulle äta en förrätt
För att det ska bli så gott som möjligt använd gärna krossade tomater av god kvalité (dom smakar så mycket mer än dom där billiga sombara smakar vatten och inte tomat) och gärna kalamata oliver (jag köper alltid urkärnade kalamata oliver, så goda)
Dessa stunder känns detsom om allt bara blir värre allt som veckorna går. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Ja, egentligen gårdet ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.