Men jag hade mycket citron kvar så jag tänkte att jag äntligen skulle göra tabouleh som jag tror är en libanesiskt rätt, har ätit den på Falafel nr 1 Meze bakom lilla torg på Engelbrektsgatan
Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc. Den här salladen har lika många stavningar som recept. Salladen kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern
Låt bulguren vila i citronsaften medan du jobbar med andra ingredienserna så att kornen sväller. Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda tillsammans
En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat. Den ska se grön röd ut med lite prickar i utav couscousen
Tabouleh. Servera köttbullarna med tabouleh på libabröd eller i pitabröd. Skala och hacka rödlöken. Blanda lammfärsen med rödlök, kebabkrydda, ingefära, salt och peppar i en bunke
Tabouleh. Servera köttbullarna med tabouleh på libabröd eller i pitabröd. Skala och hacka rödlöken. Blanda lammfärsen med rödlök, kebabkrydda, ingefära, salt och peppar i en bunke
Kebabspett med tabouleh och coleslaw på vitkål och fänkålPortioner. Tabouleh. Tabouleh. Blanda samman alla ingredienserna till taboulehen och smaka av med salt
Tabouleh. Mer sesam. kycklingfilélimevitlök salt+sesamfrötorkad krossad chilli+1 tomater1 röd paprika1/2 gul lök 1 stor knippe bladpersilja1 citron2 "portioner" bulgur2 msk olivoljaEtt par nypor salt+lite matyoghurt eller c-fSkär kycklingfile i tunna bitar, blanda med finhacka vitlök, pressa lite citron, salta och olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.