16 Till
frukost innan passet blev det proteingröt, äntligen på havregryn Jag toppade gröten med choconutnana, hallon och hallonkvarg. Riktigt gott!! Nu är det dags att tagga till och resten av dagen ska förhoppningsvis spenderas i solen Man får ta vara på den när den äntligen är här! Ha en fin dag!
Lägg smör i en hög stekpanna och stek det strimlade nötköttet så det får lite färg. Häll därefter i burken med Sweet & Sour, rör runt tills det är varmt
¼ kopp hakket hvit sjokolade¼ kopp hakket mørk sjokolade¼ kopp hakkede pecannøtter¼ kopp hakkede valnøtter¼ kopp halve sjokoladeovertrukne mandler100 g god mørk sjokolade1 kopp melk2 store egg1 kopp sukker1 kopp kremfløte1 ts vaniljeekstrakt1 klype saltBland sjokoladene, nøtter og mandler i en bolle, dekk til og sett kaldt
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Bilden ger inte riktigt rättvisa åt denna goda lammstek. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt medium och så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Sätt ugnen på 120°C. Om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar. Skär genom leden så får du en mindre och en större stekbit
Sätt ugnen på 120°C. om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar. Skär genom leden så får du en mindre och en större stekbit
Dela piggvaren i 4 lika stora bitar. Gnid in dem med salt, peppar och olja. Ställ i kyl. Vit sparris. Skala sparrisen från nedre kanten av knoppen och längs hela stammen
Igår lagade jag den här risotton. Lily hjälpte till genom att riva ut alla kastruller ur det nedre köksskåpet, samt svaja olycksbådande kring skåpsluckan
Om du köper en fläskkarré, vilken är en utmärkt detalj, gör dig själv en tjänst och köp den med ben. Stek den på 150g i ca 1,5h och du får ett saftigt och smakrikt kött som är perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.