Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommonoch haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den glutenfria pajdegen är helt fantastisk i smaken och konsistensen men det är egentligen ingen smördeg… den liknar mer en “vanlig” frasig pajdeg och är baserad på mandelmjöl och rismjöl
Ta ut pannan och låt den svalna något, lägg sedan över en upp och nedvänd tallrik, håll fast tallriken och vänd hela alltet så att pajen hamnar upp och ned på tallriken
Blanda runt och riv över så mycket vitchoklad du vill ha på. Plommon, aprikoser och nektarinerVit chokladSocker (1-2 dl,eller efter smak)Vaniljsocker (1-2 tsk)Skiva frukten,lägg ner den i en ugnsäker form och strö över socker och vaniljsocker. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter
Kavla ut smördegen på längden, ta ut (med hjälp av ett glas) runda lock och lägg på löken. Grannarna bjöd för ett bra tag sedan på dessa puppies till lite bubbel
Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt kanel, riven muskot, lagerblad, tomatpuré, buljongtärning och rör om
Egentligen gillar jag frukter som plommonoch persikor precis som de är men den här tiden på året smakar de inte specielllt mycket och då passar det fint att ugsnbaka dem för att locka fram smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.