Taybärsmoussetårta med vit chokladpannacotta och browniebotten
Salt & Peppar
Salt & Peppar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 110 gr smör
  • 200 gr (ca 2,25 dl) socker
  • 25 gr sirap (en överfull matsked)
  • 2 ägg 90 gr (ca 1,5 dl) vetemjöl
  • 50 gr (ca 1 dl) kakao
  • 5 gr (ca 1,5 tsk) vaniljsocker
  • 2,5 dl grädde
  • 0,25 vaniljstång
  • 1 msk socker
  • 100 gr vit choklad
  • 1,5 gelatinblad
  • 150 gr bärpuré (det behövs ca 350 gram bär)
  • 2 gelatinblad (lägg dem i kallt vatten i 5-10 min)
  • 250 gr grädde
  • 40 gr äggvita (motsvarar ungefär äggvitan från 2 ägg)
  • 80 gr socker
  • 30 gr vatten
  • 1 tsk socker
  • 2. Vispa äggvitan och tillsätt
  • 5. När all sockerlag är tillsatt så höjer du växeln på vispen och vispar snabbt i någon minut
  • 2. Lägg ner botten i formen igen
  • 7. Om du la in tårtan i frysen så låter du den tina i sin form i kylskåpet i

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.