8 kycklinglår med ben och skinn 1 dl vetemjöl 4 msk olivolja 2 gula lökar 6 vitlöksklyftor 1 gul och 1 röd paprika, ganska små 300 g champinjoner 1 stor morot 2 dl rött vin 10 kvistar timjan i en bukett 1 tsk torkad oregano salt 2 burkar krossade tomater. - Läs hela inlägget här 8 kycklinglår med ben och skinn
Dela kycklingen i bitar. Salta, peppra rejält och bryn kycklingen i en stor gryta i olivolja. Tillsätt alla grönsakerna när kycklingen är brynt runt om och låt fräsa med några minuter
God kväll på er. Idag har jag också varit ledig, städning och ett besök på bibblan fick det bli idag. Varje torsdag har de sagostund på stans bibliotek så jag tog med mig Vincent och åkte dit, satt utanför och smygtittade på honom och ojoj vad han gillade det, han var helt inne i sagan
Så vi körde vidare på det italienska temat idag också, inte mig emot. God kväll. Idag har vi varit på lediga sidan, min dag började med ett gympass och sen veckohandling
Dela kycklingen i bitar. Salta, peppra rejält och bryn kycklingen i en stor gryta i olivolja. Tillsätt alla grönsakerna när kycklingen är brynt runt om och låt fräsa med några minuter
Dagens middag blev Kyckling curry, en enkel och snabb rätt. Här skulle man ju kunna ha i massa grönsaker och kanske skippa vitkålen helt, men nu kör vi ju på snabba och prisvärda rätter så idag blev det kyckling i currysås och smörstekt vitkål helt enkelt
½ tärning ekologisk kyckling buljong. Torka av kycklingen, salta och peppra. Värm olja i en stor stekpanna eller gryta, lägg ner kycklingdelarna och bryn dem, tillsätt lök och vitlök när de är gyllene, fortsätt steka tills löken har fått svetta och blivit halvgenomskinlig
I köttlådan fanns det några kycklingfilér och ett paket bacon så de fick utgöra proteinet och tillsammans med litet andra ingredienser fick denna rätt en italiensk touch
Hon hade bytt ut kycklingen mot Quorn, men jag byter tillbaka till kyckling… Hon skrev att såsen var så god så dom hade kunnat dricka den, nja kanske inte men ändå, den är, enligt henne himmelsk och nu ska vi se om vi håller med , men det tror jag nog, den låter supergod
Lägg kycklingklubborna i en smord långpanna med skinnsidan nedåt. Ta kycklingen ur ugnen. Häll av överflödigt fett ur långpannan och häll i tomatsåsen och oliverna över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.