Tillsätt den ångkokade tempehen till skålen och mosa den ordentligt. *Har du ingen ångkokare går det att ångkoka genom att lägga tempehen i en sil (inte av plast), som du placerar över en rostfri kastrull med lite vatten i botten och lock
Tempeh är en produkt baserad på sojabönor. Tempehsvampsporer. Ofta finns det en kniv som skär grovt och då är det mycket lättare för svampmycelet att tränga in överallt och du får fastare tempeh som inte faller isär)
Tempeh har en lätt syrlig och något oangenäm smak i rått format, den behöver helt enkelt en dos marinad och en gnutta kärlek för att komma till sin rätta
Tempeh har en lätt syrlig och något oangenäm smak i rått format, den behöver helt enkelt en dos marinad och en gnutta kärlek för att komma till sin rätta
väljer du tofu eller tempeh som fyllning, är dessa helt vaganska. När de börjar få lite yta häller du på BBQ-såsen och låter den klibba fast sig på tempehn
Enkelt att göra något som påminner om bacon med tempeh. 250 g tempeh. Skär tempeh i tunna skivor (ångkoka gärna i 10 minuter, det tar bort eventuell bismak och gör att de suger upp mer av kryddornas smak). 250 g tempeh
Jag använde också tempeh när jag lagade grytan själv, men föredrar faktiskt tempeh knaperstekt snarare än kokt såhär i grytor – så jag rekommenderar att ni bara kör med tofu i era soppor
Arrangera ägg- och tomatklyftor och tempehskivorna runt skålens kanter. 200 g tempeh, skuren i stavar och stekt (eller skivor av friterad tofu som steks till de blir knapriga). 200 g tempeh
250 g fast naturell tofu (går att byta ut mot tempeh, aubergineskivor, morot, zucchini eller egentligen vad som helst. 250 g fast naturell tofu (går att byta ut mot tempeh, aubergineskivor, morot, zucchini eller egentligen vad som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.