4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Träningskläder & Tillbehör. LaxmedteriyakiLax är fullt av nyttiga näringsämnen och med knapriga sesamfrön, söt teriyakisås och syrlig lime får laxen en fantastiskt god smak
(Teriyakisås är väldigt salt så man ska vara lite försiktig med att tillsätta för mycket). Dela chilin längst med och skrapa ur kärnorna, skiva tunna skivor
-) Den här gången gjorde jag lax i ugnen med klyftpotatis och tzatziki, dagen efter när klyftpotatisen var slut men inte laxen så gjorde jag ett broccolimos som tillbehör istället, mycket gott båda två
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo. Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Jag hade tänkt göra laxen i ugn med thailändska smaker, men hade slut på fisksåsen nam pla. Servera gärna med broccoli eller annan grönsak och kokt ris
svarta bönor med vinäger, olja och salt. Strö över rikligt med sesamfrön. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön1 broccolihuvuden bit purjolök2 dl kokta svarta bönor3 msk vitvinsvinäger1 msk kallpressad rapsoljasalt & pepparBlanda i en skål. Låt stå minst 30 minuter före serveringTeriyakisås. 1 dl japansk sojasås1 dl mirin, japanskt risvin ( eller 1 dl vit vin )4 tsk råsocker1 msk riven ingefäraBlanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter. Ställ in i ugn på 225 grader i 12 minuterKoka ihop resten av teriyakisåsenmed lite maizena utspätt i vatten till önskad tjocklek. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön
Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. LAXEN. Servera medtillbehören. Gnid in den med honung. Blanda salt och socker och gnid in laxen runtom med blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.