Koka upp lika mycket cream fraiche och matlagningsgrädde om du valt att använda matlagningsgrädde (det går även att reda av spadet från sparrisen), smaksätt med valfri buljongtärning (ex
Servera laxenmed pressad potatis, rivenpepparrot, citronklyftor att pressa över fiskenoch sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Servera medsparrispålaxenoch ägget ovanpå. Vispa ihop äggulor medvattenoch värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
Smält smöret till hollandaisesåsen i en kastrull på svag värme. I Tyskland äter man hela sparrismenyermedsparris både som förrätt, huvudrätt och dessert, men jag nöjer mig medensparrisförrätt idag
Penslasparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme. Servera med lax, hyvlad parmesan, pinjenötterochen klick sås
Under tiden skär eller bryter du av det träiga påsparrisenoch ansar salladslökarna. Nu tittar du påden tjusiga bilden, ögnar igenom receptet och avfärdar det som högtravande trams
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.