Jag lovade er en valborgsdessert och här kommer den. Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
), men det var hjärnspökena jag behövde lära mig att "lura", att inte falla i mina egna fallgropar, att sluta hitta på dumma ursäkter för själv, att sluta unna mig själv till sämre hälsa
Jag har nämnt några av dem förut, men de är ju två av dem också mina favoriter, ingefära och vitlök. Såg ni förresten apotekets reklam förra året om ur förkylningar smittar, den med "vet du vem som hållt i din avokado innan dig
Bakduken som jag har över brödet har min mamma sytt och broderat. Dela med dig av inlägget. Ställ degen att jäsa över natten ( minst 12 timmar). Baka först brödet i ugnen i 30 minuter med locket på, tag sedan bort locket och baka brödet i ytterligare 15 minuter utan lock. 30 minuter med lock. 15 minuter
Passa på att plocka hem närdu hittar dem i trädgården eller på skogspromenaden. Mindre mängder nypon kan passeras i sil, det vill säga tryckas genom silen med baksidan av en sked
Vispa ägg och alla sorters socker pösigt, eller åtminstone till du blir trött i armarna. Smörj en avlång form med smör och bröa med panko, eftersom du inte har en rund
Låt den stå och sjunka ihop i fem minuter innan du skär upp den och serverar med lingon. Annars kan du ta färdigtärnat bacon, det brukar vara lite tjockare
Du får den sedan levererad till din mejl snabbt och smidigt. Det har frågats och det har undrats och ibland har det till och med bönats - om att jag ska sammanställa mina recept och inte bara ha dem här på bloggen
Smeten är väldigt rinnig. För du har tagit studenten. Student tårta till min prinsessa. Låt dem svalna under en kökshandduk innan du tar ut dem ur formarna
Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindrekladdig. Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar till lussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Har dutestat att baka matmuffins nån gång. Korv- och ostmuffins12 stycken225 g korv i småbitar (jag använde kabanoss)1 liten gul lök, riven5 dl vetemjöl2 msk strösocker1 msk bakpulver0,25 tsk salt1,75 dl mjölk1 stort ägg, lätt vispat50 g smör, smält50 g cheddarost, rivenGör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtStek korvbitarna i stekpanna tills de fått fin färg ochlåt rinna av på hushållspapperVärm löken i stekpannan tills den mjuknat och ställ åt sidanBlanda samman de torra ingrediensernai en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna tillsammans med cheddarost, korv och lökRör om tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och blivit gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 10 minuterFlytta dem sedan till ett galler Mer utflyktsmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.