Detta är en ljuvligt god jordnötssåsmed kyckling. Med smaker från bl. Jag tar gärna genvägen med färdig jordnötssås (helst crunchy) än att använda hela jordnötter och hacka själv
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk
Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta, stek löken mjuk i 5 minuter. Tillsätt kyckling och currypasta, koka i 3 minuter under omrörning
Smaka av såsen med mer kryddor vid behov. Severa med ris och sallad. Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre
Snitta kycklingen så att marinaden tränger in och blanda allt och låt det marinera i minst 2 timmar. Hettar upp 3-4 dl olja i en wokpanna och fritera kycklingklubborna ca 5 min beroende på storlek tills de är gyllenbruna (vänd ofta)
Vi lyckades nämligen trolla bort ett gammalt inlägg med vårt favoritrecep på jordnötssås, eller sataysås, i vår iver att ta med det på en av våra veckomatsedlar och vi lyckas inte för allt i världen att få tillbaka det på sin gamla plats igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.