På senare dar har jag börjat laga mat med inspiration från det asiatiska köket allt oftare. För någon dag sedan gjorde jag denna fräscha och riktigt goda laxrätt med just asiatiska influenser
Men det var bara att kliva upp och iväg till jobbet med alldeles för få timmars sömn i kroppen. Alltså det är så himla gott med lax, och idag gjorde jag en variant med en smak av Thailand
Wokgrönsakermeddessertostwokgrönsakerfryst bladspenatdessertost, jag använde en med smak av soltorkade tomaterStek bladspenaten och wokgrönsakerna enligt förpackningens anvisningar
Hyvla tunna skivor av 1 zucchini med en osthyvel. Skaka kokosmjölken innan du öppnar den, rör ihop 1 ½ dl mjölk med saften från 2 lime och 3 msk soja. 1 st medelstor zucchini
Då var det ny vecka och vi kickar igång denna måndag med ett grymt gott kycklingrecept. Det blir mört och saftigt och lämpar sig lika bra med kycklingfilé eller lårbitar
Lägg nudlarna i skål med hett vatten. Blanda köttet med 2 msk av marinaden och rör om. Stek köttet i en het stekpanna med 1 msk matfett i ca 1 minut. 300 g wokgrönsaker
Jag serverade jasminris till grytan men det funkar säkert lika bra med nudlar. Lägg löken och wokgrönsakerna i en het, torr, stekpanna och låt det steka några minuter tills grönsakerna tinat och det mesta av vätskan dunstat bort
Nötfärs medwokgrönsaker och ljus fiberpasta med en gnutta smak av kanel. Annars har jag under dagen hunnit med ett helt ok mag-/axelpass, städat lite, pluggat och tagit det lugnt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.