Ända sedan vi var i Thailand 2004 och fick de godaste vårrullar som jag någonsin ätit, har jag tänkt att jag skulle försöka göra egna men det har aldrig blivit av förrän idag. Värm sedan oljan i en kastrull, ca 120 grader fritera vårrullarna ca 3-4 minuter
Fritera sedan vårrullarna (alternativt pensla med olja och tillaga i ugnen) och servera. 1. Skala och strimla morötterna, pressa vitlöken, tärna svampen, rensa och skiva salladslöken och hacka chilin
Fritera/stek vårrullarna i olja tills de fått en fin gyllenbrun färg. Om du vill frysa vårrullarna är det lämpligt att det görs innan de doppats i olja och friterats/stekts/gratinerats
5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
För lite sen gjorde jag vårrullar för första gången. Jag älskar vårrullar och när jag hitta detta recept så blev jag överlycklig för det verkade så enkelt
Jag har hittat flera olika recept på vårrullar på sistone. Alla recept är olika och det verkar finnas ungefär lika många varianter på vårrullar som det finns kockar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.