Nu har jag löst problemet genom att jag även kommer införskaffa en lergryta just för matlagning, fast då en större variant då den jag har idag bara är på 1,5 liter, perfekt storlek när man skall baka bröd. Det blir ett rejält tungt bröd, vägde hela 1. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt. Lägg på locket, ställ in i kall ugn och sätt på 200 grader, låt stå i 1,5 timme. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
) Så det är ett tips, kolla runt på sidor och på bilder som inspirerar dig när du känner sug. Vi har inte riktigt planerat vad vi ska äta än men här kommer i alla fall ett tips på en jättegod och nyttig förrätt som man kan ha på nyår
"Mycket gott bröd, saftigt med lite hårdare tuggmotstånd men ändå inte det minsta torrt. Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Det köpta glutenfria bröd jag ätit har inte varit särskilt gott, så jag testar flera olika recept som låter goda
Grovt bröd med chia och sesamfrön. Låt jäsa i ca 1,5 h. ca 1,5 h Grädda. Ja vi fick napp. Små söta abborrar fastnade på kroken under vår skärgårdshelg och min dotter fick lära sig innebörden av tålamod
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Åh, vilket gott grovt bröd, inte för sött inte för salt, utan bara supergott. Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.