Tjockarevben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjockarevbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Glasera i slutet av stekningen spjällen med vinbärsglazen. 800 g tjockarevben. 1röda vinbär till garneringSå här gör du Koka revbenen i saltat vatten tillsammans med lagerblad och timjan (cirka 3 timmar)
Hacka lök och vitlök till såsen och fräs det tillsammans med kryddorna i smöret. Grovhacka mandel och katrinplommon och tillsätt dem tillsammans med sesam- och pumpafrön
Garnera medsvarta vinbär. Red av med ljustredningsmjöl och smaka av med gelé och salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytan med pressad potatis och koktbroccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.