tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Årets stora nyhet på julbordet i min värld var de här vegorevbenspjällen. Efter mitt sedvanliga runtgooglande efter och jämförandes olika recept på ”glaserade revbenspjäll” så fastnade jag för Per Morbergs variant – helt enkelt för att det var det mest komplicerade och jag råkade ha i stort sett alla ingredienser hemma
Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan
minst 1 kg tjocka revbenspjällmarinad. chilisåshoisinsåsworcestersås3 vitlökklyftor,pressadejuicen av en halv limematoljaMarinera revbenspjällen i minst 1 timme, gärna över natten. Placera revbenspjällen i en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmar tills köttet är mört. 1 kg tjocka revbenspjäll
Veganska revbenspjäll – på tofu. Hej. Jag hoppas att allt e fint med er. Förra veckan hade jag den stora glädjen att få hänga en eftermiddag med supercoola Clara Henry i vår köksstudio
Revbensjäll behöver inte ta 1oo år att göra inte heller långlagas i ugn. Jag har lärt mig av min kompis Eva här i KL hur man gör möra och saftiga revben enkelt
Dessa revbenspjäll hade vi på julbordet. Revbenspjällm smak av kanel, soja & rödvin6-8pers 1 kg tjocka revben3 msk tamarisoja1 tsk kanel1 msk flytande honung2 tsk salt1 tsk svartpeppar1 dl rödvinsmör Smöra en ugnsform och lägg i spjällen
Revbenspjällen såg inte mycket ut för världen efter själva förkokningen. Fick möjlighet att testa Scans revbensspjäll av Rapsgris och vi tog tillfället i akt vad som var en av de sista varma helgerna
Pensla på rikligt med marinad på revbensspjället, placera därefter revbenspjället i ugnens mitt. Revbenspjället är färdigt då köttsaften är helt klar (genomskinlig utan inslag av blod), centrumtemperatur ca 70grader (använd gärna stektermometer)
När jag grillar revbenspjäll så brukar jag först baka dom på låg värme i sin marinad i ugnen. Ca 1,5 kg tunna revbenspjäll räcker till 4 personer. Ca 1,5 kg tunna revbenspjäll
Bäst blir det förstås om man har tillgång till en klot grill och då gäller indirekt grillning (då bör man ha en grill termometer så man inte har för hög värme) 2 kg tjocka revbenspjäll
Pensla detta på revbenspjällen och grilla tills de har fått fin färg. 1 kg tjocka revbenspjäll. Gnid revbenspjällen med salt kvällen innan, beräkna 16 gram salt mer kilo revben. Relaterat 1 kg tjocka revbenspjäll
2 kg tjocka revbenspjäll. 12 kg tjocka revbenspjäll 3 msk senap 1 msk chilipulver 2 krm kajennpeppar 1 msk ingefärapulver 1 vitlöksklyfta 2 msk soja (kinesisk) 1 msk honung 2 msk flingsalt 2 msk paprikapulver 1-2 msk olja 3 krm liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak)Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.