Variera den â€vanliga†mörk-choklad-ischokladen med denna vita med en frisk smak av lime. När ischokladen stelnat, riv skalet från två lime och dekorera med
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
-). Igår rörde jag ihop julens första ischoklad, men absolut inte sista. De små daimbitara i chokladen sjunker ju till botten när chokladen smält så fiska upp dom först och fördela i ischokladformarna och fördela sen den smälta chokladen över
Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör i lakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
Tillbehör - Ischoklad. Kokosolja är inte bara för nyttig matlagning- det gör även under för huden. Julens ischoklad med kokosoljaÄntligen kan du göra den klassiska ischokladen mer nyttig med kokosolja
Traditionellt brukar ischoklad innehålla kokosfett. Den här ischokladen är däremot gjord på smör. Grovhacka dem och strö dem över ischokladen när du precis hällt upp dem i metallformarna
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Och - hurra, jättegod. Det är smakligt och gott med ordentlig chokladsmak, som det blev med den 70%-iga chokladen, men vi har redan mängder av godis med mörk choklad till vårt gottebord
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Allt smaksätts med saffran - bakverk, drycker, mat och konfekt. Trots detta kunde jag inte låta bli att pröva på att smaksätta ischoklad gjord på vit choklad med saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.