Närmare bestämt en tjälknölpåren. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Lägg det djupfrysta köttet i en ugnssäker form, sätt formen på galler i nedre delen av ugnen. Lägg det varma köttet i en bunke eller en rymlig fryspåse, häll över lagen
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Recept påTjälknöl. Jag brukar lägga den i ugnen på kvällen så är den färdig nästa morgon. Min bror sade att tjälknöl kan bli som leverpastej, om man använder rådjurskött, men det blev inte min tjälknöl som jag lagade på rådjur en gång
Alla dessa fåglar är utmärkta att steka på låg temperatur på samma sätt som tjälknöl. Man kan också ge köttet en fin smak genom att under efterbehandlingen örtgrava köttet i en plastpåse ett par dygn
Alla dessa fåglar är utmärkta att steka på låg temperatur på samma sätt som tjälknöl. Man kan också ge köttet en fin smak genom att under efterbehandlingen örtgrava köttet i en plastpåse ett par dygn
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Fördela renröranpå omeletten, toppa med en klick löjrom och dekorera med en timjankvist i varje. Hacka den rökta renfilén fint och blanda ner i crème fraiche tillsammans med pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.