En klassisk thailändsk kycklingsoppa med massor av goda grönsaker och kryddor i. Denna går utmärkt att göra på kycklingskrov som blir över när man styckar en hel Bosarpkyckling och gör andra rätter av filéerna, låren och vingarna
Den här kycklingsoppan med kokosmjölk eller TomKhaGai som den brukar kallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor
Min favoritsoppa är en thailändsk kycklingsoppa som heterTom Ka Gai. Under hela min uppväxt har jag varit av den bestämda åsikten att soppa inte är mat
Förra helgen gjorde vi den här heta thailändska soppan, så god. Lägg slutligen i tomaterna. Banka lite på citrongräset med knivskaftet så släpper densmaken bättre
Tomkhagai var jag sugen på, så Tomkhagai skulle det bli. Stek i någon minut och tillsätt därefter kokosmjölk och philidelphiaost och en halv pressad lime, skiva upp tomaterna och champinjonerna och låt dem koka upp i kokosmjölken
4 dl vatten. 1 tsk riven färsk ingefära. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ½ grillad kyckling 1 morot 1 purjolök 1 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 5 dl lätt kokosmjölk 1 tsk riven färsk ingefära ca 1 tsk sambal oelek rivet skal och pressad saft av ½ lime
Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tom ka gai - en riktigt hetkycklingsoppa
Hetta upp en wokpanna med några matskedar olja. Fräs räkorna hastigt på hög värme med finriven ingefära, hackad vitlök och några matskedar sweetchilisås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.