Såg att jag missat lägga upp receptet till denna TomYamGoong från Linas som vi gjorde för ett tag sedan, tänkte att denna kan sitta fint någon kväll nu när snön är tillbaka big time
Koka upp buljongen och låt sjuda i ungefär 7 minuter tillsammans med svamp, galangal rot, schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad samt chilifrukt Tillsätt räkor, fisksås, limejuice, chilipasta, cocktailtomater samt kokosmjölk, låt koka i 3 minuter. 4 cocktailtomater. 200 g champinjoner 2 schalottenlökar 1,5 stjälkar citrongräs 4 kaffir limeblad/citronblad 1 chilifrukt 1 l vatten 1 tärning fiskbuljong 2-3 skivor galangalrot 500 g räkor, skalade 3 msk fisksås 3 msk limejuice 2 msk chilipasta 4 cocktailtomater 400 ml kokosmjölk olja 6-10 korianderblad
Skär svampen i fina skivor. Koka upp buljongen och låt sjuda 5 minuter tillsammans med svamp, finhackad schalottenlök, chilifrukt, citrongräs och limeblad samt skivorna av galangarot eller ingefära
En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tom kha thale), svamp (tom kha het), fläskkött (tom kha mu) eller tofu (tom kha taohu)
Jag har gjort tomatsoppa. Min favoritsoppa är en thailändsk kycklingsoppa som heter Tom Ka Gai. Det kan även ha att göra med att den enda soppan som serverades i det Köhlerska huset var blaskig tomatsoppa gjord på pulver, och att det alltid lyckdes serveras dom dagarna jag hade haft skola från 8 till 18 och kom hem vrålhungrig. Tom Ka Gai(4 portioner)1 burk kokosmjölk
Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tom kha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. Tom kha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.