Såg att jag missat lägga upp receptet till denna TomYam Goong från Linas som vi gjorde för ett tag sedan, tänkte att denna kan sitta fint någon kväll nu när snön är tillbaka big time
150 g fläskkarré 100 g shiitakesvamp 100 g judasöron 0,25 rättika 2 msk kinesisk soja 2 msk japansk soja 1 l hönsbuljong 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 ark nori
Serveras med. 750 g hackade färska eller krossade tomater. 75 g hackade soltorkade tomater. 1 msk Ridderheims Pomamore (tomatermed basilika och parmesan) per person
Ta av soppan från plattan, strö i salladslöken och servera. Lägg i samtliga ingredienser utom salladslöken när buljongen kokat upp, låt koka ca 5 minuter. 200 g seafoodmix med bläckfisk och scampi
Tillsätt dom krossade tomaterna och kryddorna, efter behag. Servera gärna soppanmed ett nybakat bröd, denna gång blev det med vanliga scones och det passade mycket bra
Har en liten kille här hemma med snorig näsa och hög feber. Gott va det och lite hettande. Imorse skulle jag göra en grön och nyttig drink som fick lite fart på kroppen, tänkte först göra en vanlig kall, men va så himla sugen på en värmande soppa så det fick det bli till frukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.