Ikväll blev det därför en av Keldas soppor till middag, nämligen den som heter Toscansk tomatsoppa. Jobb, träning och sena kvällar ger mig inte mycket tid och ork över till matlagning just nu
Pizzadegen är ju så klart grunden i det hela, är den kass kan man lika gärna ge upp. Först och främst, när man gör pizza rekommenderar jag absolut att man inte ska nöja sig med sin vanliga ugn med en vanlig ugnsplåt
När du frågar till spanskarna om traditionella recept från Spanien, de svarar absolut majoritet att Gazpacho andaluz eller Salmorejo cordobés (kall tomatsoppafrån Córdoba i Andalucía) som är två av bästa recept med medelhavet smaka
Man kan fråga sig vad det egentligen innebär att laga mat frångrunden. Ska man verkligen laga mat frångrunden på riktigt så bör man rimligtvis mala sitt eget mjöl och bara använda färska råvaror
1. Skölj ärterna och lägg dem i blöt i tolv timmar. 2. Koka upp ärterna i nytt vatten med salt. Skumma av och låt sjuda tillsammans med lök och buljong, tills ärterna är mjuka - cirka 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.