Blanda tonfisk, créme fraiche, senap och citronpeppar. Låt röran stå och dra ett tag. Bred röran över brödskivorna, fördela tomatskivorna över och lägg osten på
Dessa tonfisksmörgåsar är perfekta att ta med till stranden eller när man har picknick. Om du inte vill göra lika många som jag gjorde så kan du alltid halvera receptet
) - hemlagad sådan, dock - och har ett par dagar i rad ätit stekta tonfisksmörgåsar (tuna melt) till lunch (mycket fett, lite näring, jag vet, men rackarns, vad gott - fast i morgon får det nog bli något annat)
Rör ihop alla ingredienser till tonfiskröran och mosa tonfisken lite med en gaffel. Ta försiktigt med crème fraiche - röran får inte bli för lös och rinnig
Sätt ugnen på 225 grader. Smöra bröden. Häll vattnet av tonfisken. Blanda samman majonnäs (eller crème fraiche), senap, lök och ost- Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ner den i ostblandningen
Låt tonfisken rinna av ochlägg i en bunke. Riv äggen pågrovt rivjärn över tonfisken. Blanda med övriga ingredienseroch smaka av med kajennpeppar,salt och peppar
Det har blivit både utflykt med tonfisksmörgåsar och goda middagar med vänner. Tiden flyger fram, redan måndag efter härlig långhelg med underbart väder
Tonfisksmörgåsarna är mycket lätta att göra och blir verkligen underbart goda. Det bästa är att lägga salladsblad mellan brödet och fyllningen för att inte blöta upp brödet för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.