Blev en hälsosam variant av friterad ris på bengaliskt vis som mamma brukade göra förut och som jag åt typ VARJE dag, och sen en kycklingröramed smak av vitlök, citron och chili
de här maträtten har i alla tider varit min och min mans favoriträtt när det gäller Thailändska rätter och nu när vi kom hem i slutet av december från Thailand tänkte jag att de måste ju finnas recept på maten och undra hur svårt de kan vara
Meddela mig om nya kommentarer via e-post. E-postadressen publiceras inte. Lite purjolök. Blanda pastan medkyckling bitarna, det stekta baconet och grönsakerna
To make the marinade, puree the garlic, ginger, lemon grass, fish sauce, soy sauce, sesame oil, brown sugar and cayenne in a blender or small food processor
Scrape the seeds from the vanilla bean and add them to the yolks together with the caster sugar andwith an electric mixer whisk on medium speed until the mixture is pale yellow and thick
Flytta över skålen till maskinen när rätt temp på socker-äggblandningen uppnåtts och börja nu vispa med vispen (givetvis kan detta göras med en vanlig elvisp också men jag föredrar maskinen eftersom man slipper stå bunden med vispning så länge)
Tårt-tårta i all ära men ibland är det bra mycket godare med en mousse-variant. Men ibland är det skönt att bryta av denna dekadens med en lite elegantare och lyxigare mossetårta
Fried chickenwithlemonsacuceoch lyckan var gjord. Blanda samman socker, kycklingbuljong, maizena, citronsaft, salt och karamellfärg i en skål, rör samman ordentligt
Servera riset med ”jerk-spiced” kyckling ovanpå. Smaka av med salt och peppar. Krydda rikligt med salt. Blanda allt till er salsa fresca i en blender och mixa till en grov och löjligt delikat salsa
hacka under tiden dill och gräslök ochblandamed gräddfil och saften från en citron. Med den här rätten kan du charma vilken köttätande surgubbe som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.