Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Fördela på spenatenoch toppa med skivad tomat. Fräs spenaten i olivolja tillsammans med vitlök. Om man råkar ha ett fiskblock i frysen… och söta goda tomater
Spenatoch tomater i kombination med fisk går alltid hem hos mig, som ni kan läsa t ex här och här. Detta recept från Allt om Mat var inget undantag och det kommer garanterat att göras igen och igen
Lägg i spenatenoch fräs hastigt. Koka potatisen och spara ca ½ dl vatten från koket. Servera fisken med spenatkräm, fräst spenatoch färskpotatisen som du först vänder i dill, smörgåskrasse, löktrav och pressad citronsaft
Till detta blev det en gratäng på spenatoch sparris. Exprimenterade lite i helgen och försökte mala mitt eget sesammjöl vilket inte gick så bra då det är en del olja i fröna men jag fick en del "krossat" sesamfrömjöl som jag idag använde som panering ihop med lite mandelmjöl
Jag har testat att göra soppan både med spenatoch med rödbetsblast, både med bondbönor och med vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Ta en kastrull och lägg ner den frysta spenaten. SPENATRÖRA. Tycker det är svårare att hitta på goda och varierande recept med fisk än vad det är med kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.