4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den här salsan passade perfekt till heta torskenoch servera den i en egen lite skål vid sidan om. Jag fick tips till dagens middag hos Sandras Matkrypin som gjort torsk i grön curry
Skär torsk i tärningar och lägg ner i pannan. Koka ris om du vill servera det till torsken. Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisen och fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Ännu ett lyckat "kok-ihop" med få ingredienser och minimalt med förberedelse. Det här är verkligen en rätt som går fort att få klar och resultatet är nästan löjligt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.