Vi gjorde en fiskgratäng med både laxochtorsk häromdagen som räcker till många. Vispa ihop grädde & färskost med hummerfond i en kastrull och låt det sjuda upp
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av laxochtorsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
Skär torsken i bitar och gnid in med lite salt. Men nu var vi sugna på fisk, men för bekväma för att ta oss till en affär som säljer färsk fisk så det blev vanlig hederlig torsk från frysen
Hade en bit laxmed skinn som låg i frysen, tog fram den och tinade. Saltade och vred ett par varv med vitpepparkvarnen och lät den ligga en stund i rumstemperatur tills det var dags att steka
Grytan blir matig och mättande medlax, torskoch räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på. Servera med kokt ris eller potatis - och gärna en bit bröd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.