Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp
Måndagens recept är stulet av Bevemyrs och var himla, himla gott. Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne
Tina gärna laxfiléerna i kylskåp över natten dagen innan. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Potatismos. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk
Lägg upp hälften av den vakuumförpackade potatisgratängen i en smord form. Hacka laxen grovt och finhacka dill men spara några dillkronor till garnering
Detta är en fiskgratäng av typen hyfsat lättlagad, det du ska tänka på är att inte ha såsgrytan på plattan när du rör ner ägg- och gräddblandningen, och att du rör hela tiden, annars kan det hända att gulorna börjar kokas och stelnar till små äggklumpar
Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
En riktigt god gryta låter lite väl enkelt men det är just vad den här grytan är. En riktigt god gryta (4-6 portioner)600g grytbitar av valfri sort (jag tog sojabitar)
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Halvfabrikat kan vara nog så gott vissa dagar och dessa färdigpanerade är riktigt goda. Citronbitare och frasiga fiskfiléer från Findus fick duga till middag igår då den färska laxen var slut i affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.