Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra. 4 st torskryggfiléer. 4 st torskryggfiléer. Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan
Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken. Fisk under frasigt täcke (4 port. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, tills fisken är fast och täcket fått fin färg
Under fisken gömmer sig smakrika grönsaker. Här kommer ett recept på en riktigt god fiskrätt. Den innehåller visserligen (den enligt mig dyra) créme fraiche ersättningen sour supreme, men den blev så god att det helt klart är värt det
Ugn 200º. Lägg sejfilen i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja
Skölj och dela purjolöken. Skala morötterna. Snoppa av sockerärtorna. Skär ned grönsakerna i mindre bitar. Blanchera (grönsakerna kokas snabbt i lättsaltat vatten i ca 1 min) grönsakerna i lättsaltat vatten
Sätt ugnen på 225º. Smörj en ugnsform och lägg i sparrisen i botten så den bildar en matta åt laxen. Klicka smöret över sparrisen och lägg laxbitarna ovanpå
Under tiden kakan gräddas. Ett krispigt grönt täcke med klorofyll från anisisopen och en len smörkräm som ripplades över bakverket strax innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.