Tortano är ett runt bröd från Italien som man fyller med diverse läckerheter. Skiva mozzarellan och lägg ut på degen tillsammans medskinkan och basilikabladen
Lägg på fyllningen, pensla kanten med vatten och rulla ihop den till en rulle. Om man vill att det ska bli lite mer barnvänligt tror jag det skulle passa bra att byta ut parmaskinkan mot vanlig rökt skinka
Fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja i en gryta tills löken mjuknar. rökt skinka. Riv ner några basilikablad och smaka av med salt och nymald svartpeppar och tillsätt gärna något kryddmått chiliflakes
Den här gången gjorde jag ostinbakade hörn och så hade jag rökt skinka, färska champinjoner, körsbärstomater och mozzarella på min pizza, som jag sen toppade med ruccola blandad med parmesan och så lite nymalen svartpeppar ovanpå
Pizza på kikärtsbotten med mozzarella, skinka och färska champinjoner 4 port (671 kcal/port) 2 pizzor protein 20 E% fett 51 E% kolhydrater 28 E% deg/smet
Bred ut ett tunt lager med tomatsås och fördela ut skinka och svamp jämnt. Riv sönder mozzarellaosten med händerna och fördela ut den jämnt över pizzan
4 skivor kokt eller rökt kalkon eller skinka. 14 skivor kokt eller rökt kalkon eller skinka 2 tortillabröd salt och peppar 1 mozzarellaost (skivor av mild hårdost funkar också)Skiva mozzarella (eller hyvla skivor av hårdosten om du använder det)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.