12 långa
brytbönor (jag glömde bort dessa på spisen, finns inte med på bilden)
1 burk
murklor
4 skivor
av ank- eller gåslever
20 minuter
Dela murklorna något. Låt dem sedan stå under rinnande vatten i en sil i någon minut. De måste spolas för att få bort sanden de vuxit ur. Tryck ut vattnet och stek sedan i smör med salt och peppar. Ett stänkskydd är bra att ha.
Fräs löken, timjan och pepparn i smöret några minuter utan att det tar färg. Tournedos. Tillsätt mjölet och tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut
Smält smöret i oljan på medelvärme, lägg i löken, baconet och fräs tills löken blir mjuk, lägg i haricot verts och höj värmen fräs tills någon minut under omrörning
Smält smöret i oljan på medelvärme, lägg i löken, baconet och fräs tills löken blir mjuk, lägg i haricot verts och höj värmen fräs tills någon minut under omrörning
Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Ställ in gratängen i ugnen i ca 40-50 minuter (kolla så potatisen är mjuk). Tillsätt vattnet, fonden, grädden och cognacen och låt koka i 10 minuter. Blanda i maizenan och låt puttra 5 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.