Ja, ni vet ju (om ni har varit med här ett tag att jag fullkomligt älskar Salmalax och Riojaviner). Ett annat fiskrecept som skulle passa perfekt till det här underbara vinet är Medelhavslaxen
Servettbrytningen, fransk lilja, har vi presenterat tidigare. 500 g grön sparris, bryt av den torra delen och koka i lättsaltat vatten i 4-5 minuter. 4-5 minuter
Här kommer ett smarrigt recept som räcker till 4 desserter. 8-10 digestivekex. 8-10 digestivekex. Jag kunde inte hålla mig länge från att börja använda mina polkagrisar
Den här helt veganska soppan med rotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel. Hetta upp olja i en rymlig tjockbottnad kastrull eller gryta och fräs alltsammans under omrörning några minuter
Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta. Låt koka på svag värme i 2-2,5 timmar. 8-10 port. 4-5 msk tomatpuré. 4-5 dl grädde. 4-5 lagerblad
Täck bunken och låt degen jäsa i ca 30 - 40 minuter. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.