175 grader
Vispa ihop ägg, matolja, yoghurt, socker, citronskal och vanilj. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och häll ner det i smeten. Häll smeten i en smörad och mjölad form (jag använde en kvadratisk) och grädda i 50 minuter Koka under tiden ihop socker och citronsaft till citronsyrupen. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna lite. Ta kakan ur formen och placera på en tallrik/kakfat. Stick massor av hål i kakan med en tandpetare eller liknande. Häll över citronsyrupen försiktigt så att det mesta rinner ner i hålen, jag puttade runt syrupen med en slickepott. Låt kakan svalna och rör sedan ihop citronglasyren. Häll den över kakan och låt den stelna.
Trippelcitronkaka. I fredags var det åter dags för tårtor till jobbet och denna gång bjöd jag på en toscatårta, en very cherry chocolate cake (recept kommer) och en vårig citronmarängpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.