Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda medskinkaoch purjolök. Jag har många gånger tänkt att jag ska försöka göra en LCHF-variant av dessa tunnbrödsrullaroch idag blev det av
Enkel och snabblagad rätt som mättar rejält. Perfekt till skärgårdsutflykten som jag längtar till så innerligt just nu eller varför inte till en liten matsäck när man ska ut i skogen så här års och njuta av våren som är på väg
Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg. Täck pajen med aluminiumfolie om den får för mycket färg
Blanda färs med salt och peppar. Var noga med att försluta skarvarna så att osten inte sipprar ut. Rör ner ägg, rosmarin, citron, vitlök och havreblandningen
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.