Först skivade jag upp så tunt jag kunde från var sida av köttbiten och sedan sparade jag mittbiten hel, som jag kryddade ordentligt med lagerblad, salt och peppar och lade i en trång form med lock
Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av. 3 små rätter frånhavetPortioner. 3 limer, tunna strimlor av skalet. Av Redaktionen 3 små r. 12 pilgrimsmusslor 3 limer, tunna strimlor av skalet
Antingen har de inte funnits alls eller så har de varit fruktansvärt kemiska och av den där riktigt dåliga sorten av osande pulverbea som man mest bara ätit när det inte funnits något annat val och som mest får mig att tänka på trötta, flottiga och halvråa potatisklyftor och sega billiga och sönderpepprade fläskotletter från några av mina sämsta matminnen från nittiotalets barndom
När vi följt hans recept och smakade av så tyckte vi att det föll ganska platt, så det fick se sig uppiffat och genast så reste ärtorna från spillrorna och lös upp
Servera direkt från formen, med kokt potatis och en sallad. Lätt och smidig gratinerad fiskfilé (se "Gör så här" nedan, endast tre rader), som är perfekt till fest och även till vardags
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs
Lossa försiktigt köttet från skalhalvorna. Använd gärna ett skaldjursbestick. 1 kokt hummer, 2 msk rumsvarmt smör, 1 tsk färsk hackad salvia, 1 msk hackad persilja, ½ pressad vitlöksklyfta, 1 krm svartpeppar, finrivet skal och saft av ½ liten lime. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min
Har testat två nya smaksättningar på glassen som görs på grunden grädde & kondenserad mjölk. Lemon curd och Nutella var smakerna och jag tycker de blev riktigt goda båda två
Något annat som är fint är dessa små läckerheter frånhavet. Jag har sett Jamie Oliver i ett av sina reseprogram bjuda ett par italienare på dessa musslor blandade med spagetti (spagetti vongole) och det är ett alternativ om ni vill ha en mer komplett måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.