Här hittar du mitt recept på vanlig tzatziki. Blanda den rivna gurkan med salt i en bunke. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av om du vill ha mer salt eller citron
Blanda den rivna gurkan med salt. Blanda med de övriga ingredienserna. Äppeltzatzikimedmynta 2 port. 2 msk finhackad, färsk mynta. Äppeltzatzikimedmynta 2 port
Blanda gurkrivet med resten av ingredienserna. Detta kommer att ge en fastare tzatzikisås. MEN vill du göra den längre (och bättre) varianten så börja med att hälla yoghurten i kaffefilter för att sila ifrån vasslen
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. På grillen fixade vi kebabkryddade köttfärsspett och sparris och i köket fixade vi sallad o vitlöksstark tzatziki
Idag startade jag morgonen med en Chiapudding med smak av hallon och mynta. Ett perfekt nyttigt frukost alternativ som man står sig på länge och är enkelt att variera med massa olika smaksättningar
Smaka av med salt och nymald peppar. Skölj och riv gurkna på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil, strö över lite salt och låt det dra i ca 20 minuter
Hacka vitlöken, strö på salt och sen mosa vitlöken med kniven så att saften kommer ut. (Det blir mer vitlökssmak då, och saltet gör att det vätskar sig)Blanda gurka och vitlök med grekisk yoghurt, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.