Dela auberginen i två men låt stjälk-änden sitta ihop, lägg på en tallrik och fyll med persilje-röran underst och fetaosten på, ringla lite extra olivolja på toppen
Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftornaoch några timjanskvistar på fyra av hattarna
Det var som att det var gjort för mig med kombinationen aubergine, vitlökoch feta. Det viktiga är att auberginen är mjuk och att du använder bra fetaost och gärna en hyfsad oliv- eller rapsolja
Auberginen blir som säkert många av er vet mjuk och söt i smaken när den ugnsbakas och det i kombination med det syrliga, söta och mustiga från smaksättarna gör detta till en riktigt "high-five" måltid
Skär auberginen i skivor och grilla/stek dem tills de är mjuka och har fått färg. Vardagen är i full gång med aktiviteter i stort sett varje dag och så ska man hinna med att ta det lugnt och njuta också
En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i sås med ingefära, gurkmeja, vitlökoch örter. Finhacka vitlök, ingefära och gurkmeja och blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
Lägg på plåten tillsammans medauberginenoch ringla olja och salt över. Igår hade jag äntligen tid till att laga till den här aubergineanrättningen, och den blev så mycket bättre än jag föreställt mig i mitt huvud
Ugnsbakade endiver med timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlökoch smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlökoch timjan, därefter kokta ochugnsbakademed bladpersilja i saft av apelsin
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.