Nu när jag börjat matblogga fick jag för mig att jag skulle leta fram mina gamla pärmar med veckomatsedlar - det gällde ju att planera för att inte krocka med skolmaten - och gamla recept
Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra. 1 bit mager falukorv, ca 400 g. 1 bit mager falukorv, ca 400 g 1 dl mager riven ost,10 % fett 600 g potatis 600 g rödbetor 2 fasta äpplen Sås 1 1/2 dl gräddfil 1 1/2 dl filmjölk 2 msk riven pepparrot
Gör samma sak med löken. Skiva falukorven och stek i smöret i en stekpanna. Lägg hälften av korvskivorna underst i en medelstor ugnsform och lägg på äpple och lök
Är det inte otroligt att man kan gå ner i vikt och hålla vikten med så god mat. Köpte Trångsvikens falukorvmed 62% hög kötthalt, som jag skivade och lade senap krossad tomat och smakrik ost mellan skivorna. Spädde ytterligare med 2 dl grädde
Skär äpplena i lagom tunna bitar och lägg även en äppelbit i snittet. Skär centimetertjocka snitt i falukorvsringen utan att skära igenom helt och lägg i en ugnsform
Servera med kokt potatis, ris, couscous eller pasta. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. 1 falukorv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.