Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. 3 st Tomater (i stora tärningar). 1 st Gul lök (i klyftor)
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Fräs lök och vitlök på medelvärme i olja tills det fått fin färg. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
Zucchini, paprika och purjolök samt färska tomater mot slutet. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost och soltorkade tomater
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken. 2 st tomater. Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet
Skär moroten i slantar, purjolöken i skivor och äpple och potatis i kuber. Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Ugnsbakad brietårta med tomater och basilika. Någon fondue tänker vi inte bjuda er på idag, det blir istället en variant av en gammal goding när vi tipsar om en ny topping på ugnsbakad brie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.