Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag
Ugnsbakad torskrygg 2 port. Nä minsann, i dag ska vi skona er från våra julförberedelser lite grann - det är hög tid att det bjuds på lite fisk i köket
Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet
Ännu mer fisk på menyn. Märks det att vi gillar fisk i vårt hem. Minst en gång i veckan brukar vi äta fisk, det är ju så himla gott och framförallt nyttigt
Idag är jag ledig och solen skiner, härligt. Jag ska åka ut till min kompis Tanja som bor på Hönö i Göteborgs skärgård, vi ska babbla, träna och förhoppningsvis ska hon också hjälpa mig hitta lite snygga gardiner till mitt nya vardagsrum
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
En härlig fiskrätt får idag inleda helgfirandet. Den är lättgjord och smakar verkligen fest. Jag lyxade till det riktigt och hade i en rejäl drös med räkor
Ugnsbakad spetskål1 spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen. Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet
Ugnsbakad spetskål med brynt smör. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. smör, att hyvla över. salt. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.