Ansa och skölj blomkålen. Lägg först i blomkålen, därefter potatisen. 1 litet huvud blomkål. Men sedan kokade han pasta åt sig själv… 1 litet huvud blomkål
Idag låg en 1,2 kilo tung kasslerbit i kylen och skrek – så det blev en form med ugnsgratinerad kassler tillsammans med svamp, lök och bacon i en sås av bland annat vitt vin (matlagningsvin här) och grädde
Alltså finns det nåt godare än en smaskig gratäng. Med smält ost och krämigt innehåll. Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pasta och köttfärssås
Ansa och skär blomkålen/broccolin i små buketter. Häll såsen över blomkålen. 1 blomkålsbukett (ca 500 g). Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen/broccolin känns mjuk. 1 blomkålsbukett (ca 500 g)
Gratinerad blomkål. Lägg blomkålen i en ugnsfast form, och fördela champinjonstuvningen över. 1 blomkålshuvud. Koka blomkålen 5-10 minuter och låt den ånga av väl. Relaterade 1 blomkålshuvud 100 g champinjoner
Den här gratinerade blomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. Förväll blomkålsbuketterna några minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av väl
Mitt nya favorittillbehör är ugnsrostad blomkål. blomkål - fryst eller färsk. Om du använder färsk blomkål så delar du den i små buketter, använder du fryst så tinar du den något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.