Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor
Falukorv är ett sånt livsmedel som är lite klurigt att komma på nya rätter på så därför blev jag glad när jag hittade detta recept på Falukorvsgratäng på Åsa's receptblogg
Ta bort skinnet på falukorven och skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Servera med kokt potatis, ris, couscous eller pasta. Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. 1 falukorv
Skiva och dela falukorven i mindre bitar och låt det steka med. Men idag är det ju onsdag och eftersom vi närmar oss påsktiden och en massa festlig mat att se fram emot fick det bli falukorv idag
Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Täck botten på en smord ugnssäker form med potatismos. Täck över med lite ost och gratinera tills osten har fått fin färg
Rör ner crème fraiche tillsammans med vatten, buljongtärning, timjan, lite svartpeppar och saft. Den här vilda falukorvsgrytan testade vi för någon dag sen och vi blev väldigt positivt överraskade då grytan fick en väldigt fyllig och god smak som passar perfekt på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.