En enkel falukorvsgryta som blir krämig och god med creme fraiche blandat med krossade tomater. När ni väljer falukorv så lägg några kronor extra för att få en korv av hög kvalitet och med bra smak
När jag sa till Oskar att jag var sugen på ugnsgratineradfalukorvmed potatismos till middag häromdagen såg han inte jätteglad ut och frågade om vi inte kunde laga något annat av falurkoven istället
Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Skiva falukorven och lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Skiva falukorven och skär skivorna till stavar. Stek på ganska hög värme så den knappt börjar få färg, ha sedan i löken och dra ner temperaturen på pannan till medelvärme
Servera grönsakerna medfalukorven. Vänd ner grönsakerna i såsen och smaka av med salt och peppar. 200 g mager falukorv. 1200 g mager falukorv ½ msk smör 1 ½ dl vatten ½ grönsaksbuljongtärning 150 g blomkålsbuketter 150 g broccolibuketter 150 g morötter 1 dl lätt créme fraiche 1 msk söt, svensk grov senap ½ msk fransk senapSkär falukorven i bitar och stek till fin färg i smör. Lägg ner grönsaker och sjud med lock ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.