Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar. Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin
Lägg alltsammans i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. Citronsås. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 5 minuter Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar. 4 bitar laxfilé
Tvätta och lägg potatisarna i en kastrull, i med rejält med dill. Servera fisken varm, tillsammans med nykokt färskpotatis, pepparrotsdoftande sås, citron och gärna extra pepparrot
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. För en tjockare sås, rör ihop vetemjöl med en liten del av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.