Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Börja med att finhacka schalottenlöken, tag en liten kastrull. Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Lägg ner schalottenlöken, torkad dragon samt vinäger och låt koka samman på medelvärme tills halva vätskan är kvar
Servera med sallad. Falukorv Provencale1 ring falukorv, 800g i skivorca 500 g potatis i tunna skivor1 liten zucchini i skivor2 stora tomater i skivor2,5 dl matlagningsgrädde0,5 dl frysta provencalska örter (findus)1 riven vitlöksklyftasalt och pepparriven ostSkär falukorv, tomat, potatis och zucchini i skivor
Ni får ha överseende med bilden, lite darrig på handen efter allt vispande. Jag har utlovat receptet på ”min” bearnaise sås så länge så det börjar bli pinsamt
Jag dammade av kokboken med ”Smart Vardag med Amir & Viktväktarna” och fann detta recept. Servera med mycket grönt eller lägg till potatis eller annat gott till köttet
Blanda ihop rumsvarmt smör med pressade vitlöksklyftor, worcestersås och hackad färsk perfilja. Vi avnjöt denna middagen med ett gott vin som heter Ricossa Barolo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.