Tina kycklingbenen om de är frysta. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Kycklingen ”grillade” jag i vår grillpanna i olivolja jag smaksatte den med. Hallå vänner. Dagens lunchtips var något som vi slängde ihop för gårdagens middag
Ugnsrostadkyckling med apelsin och honung. Här följer receptet på en ljuvligt saftig och smakrik kyckling som blir riktigt läcker tillsammans med apelsin och honung
Så det blev ugnsrostad majs, paprika och zucchini, tacokryddade kycklingbröst och gucamole. Kycklingen stekte jag i stekpannan och kryddade med spiskummin, mortlade korianderfrön och sichuanpeppar samt salt
Idag serverades därför grillad kycklinginnerfilé med ugnsrostad nypotatis och bea. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg kycklingen i marinad under ett par timmar i kylen
Skär kycklingen, paprikan och löken i bitar. Lägg i kycklingbitarna och låt dem stekas. Fräs allt tills kycklingen är helt genomstekt och grönsakerna är mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.