UGNSROSTADE ROTFUKTER & GRÖNSAKER. Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet
Äntligen är det säsong för rotfrukter, på riktigt. Skala och därefter upp rotfrukterna och lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olivolja och krydda ordentligt
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta
Skölj och borsta potatisarna i kallt vatten. Torka av dem. Dela och lägg dem i en långpanna. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar och blanda med potatisarna
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
) och det är framför allt under höst-vintern som det är som viktigast att äta de, så varför inte få i sig rotfrukter och olika typer av kål (som är väldigt-mycket-i-säsong just nu) på andra vis
Nu på höstkanten är rotfrukterna som finast och att baka dom i ugnen blir så himla gott, det blir en lite nötig smak och den bakade citronen passar bra till
Baka mitt i ugnen, 225º, ca 30-45 minuter beroende på rotfrukternas storlek. Skrubba potatisen väl. Dela stora potatisar i klyftor och små, tex färska, i halvor
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukterna runt kycklingen. 1 kg rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling 1 hel vitlök 1 citron 1 kruka färsk timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 kg rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter
Ugnsrostaderotfrukter är en återkommande favorit i det här hushållet under vinterhalvåret. Till rotfrukterna åt vi stekt tofu som marinerats i soja, tomatpuré, rökarom, salt och kryddor
Ugnsrostaderotfrukter. - Lägg rotfrukterna i en plastpåse, tillsätt oljan, honungen, salt och peppar. Skaka om påsen så att oljan fördelas över alla rotfrukter
Att rosta rotfrukter i ugn är inte alls komplicerat. Skala potatisen och de övriga rotfrukterna. Klyfta potatisen och skär resten av rotfrukterna i stavar
Basilikakryddade rotfrukter med kassler. Skala rotfrukterna och dela i mindre bitar. Gratinera i ugnen på 200 grader ca 20-30 minuter, eller tills rotfrukterna har mjuknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.